Beste kwaliteit
Beste prijs
Beste service
Button text
0

Gratis verzending vanaf 50 euro Bekijk alle aanbiedingen

0
Review Logo9,5 @ Kiyoh

Gratis verzending vanaf 50 euro Bekijk alle aanbiedingen

Rookchunks rode wijnvaten - BBQHout

Rookchunks rode wijnvaten - BBQHout
Productomschrijving
Deze mooie formaat eikhouten rodewijn chunks zijn ideaal om te gebruiken bij lange low&slow sessies. Door het formaat geven ze langdurige rook af met een wijnsmaak. Houtsoorten zijn onderling verschillend van smaak. Het verschil zit hem vooral in de hardheid van het hout en het zuur gehalte van hout welk typerend is voor de smaak. De vraag is ...

Deze mooie formaat eikhouten rodewijn chunks zijn ideaal om te gebruiken bij lange low&slow sessies. Door het formaat geven ze langdurige rook af met een wijnsmaak.

Houtsoorten zijn onderling verschillend van smaak. Het verschil zit hem vooral in de hardheid van het hout en het zuur gehalte van hout welk typerend is voor de smaak. De vraag is ook wil je snel of langzaam roken en hoe groot zijn de stukken vlees?

Voor grote stukken vlees en langzaam roken zou je hardhout moeten gebruiken zoals Hickory, beuken en Eiken. deze geven een zware sterke rooksmaak omdat het hout langzaam brand en de rook meer naverbranding nodig heeft, Zeer geschikt voor Rood vlees. Voor vis en kip bijvoorbeeld zou je het beste wat lichter hout kunnen gebruiken zoals essen, noten hout of fruit bomen hout.

Zou je voor vis bijvoorbeeld Eiken willen gebruiken en te lang roken dan zal alles bitter gaan smaken en dat is niet lekker.

Beter is het om grotere brokken hout te gebruiken. Deze leg je op de kolen, briketten of naast het vuur. Ze roken langer en constanter dan de snippers. Je kan brokken rookhout online kopen maar je kan natuurlijk ook zelf een paar stammetjes laten drogen en in stukjes hakken.

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Rookchunks rode wijnvaten - BBQHout
Rookchunks rode wijnvaten - BBQHout

Deze mooie formaat eikhouten rodew...

Deze mooie formaat eikh...

Op voorraad
€11,95 Incl. btw
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking